De Coaches & Trainers van Ironmanagers Nederland

Tanja Donkers

Afgestudeerd Fontys Sporthogeschool 2008   Tanja is fanatiek zwemster geweest. Naast het zelf zwemmen heeft ze meerdere opleidingen gevolgd tot zwemtrainer. Momenteel is zij opleider bij de KNZB waar het maken van jaarplanningen centraal staan.    In 2014 heeft Tanja de switch gemaakt door naast het zwemmen ook te gaan hardlopen en fietsen. En haar interesse in coaching is hierbij ook verbreed naar triatlon. Binnen de Ironmanagers Nederland is Tanja de hoofdcoach en zorgt zij voor de algemene jaarplanning en individuele coaching.

Emy Theunissen

Emy is in 2012 afgestudeerd aan de Fontys Sportacademie (ALO). Vanaf 2014 is zij met de triathlon sport gestart en inmiddels ligt haar focus volledig op de lange afstand. In 2018 heeft zij haar eerste Ironman voltooid (Maastricht). Sinds 2018 verzorgd Emy de looptrainingen, waarbij zij het belangrijk vindt dat iedereen plezier heeft op zijn of haar niveau, maar waarbij de deelnemers wel uitgedaagd worden om zich te verbeteren. Naast haar activiteiten als trainer ondersteunt Emy de hoofdcoach bij het begeleiden van de leden.

Robin den Boer

Meervoudig Nederlands kampioen 5km en 10km (2008, 2009, 2010, 2011). Bovendien tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in 2008 en 2009 respectievelijk 22ste en 7de geworden. Nederlands kampioen marathonzwemmen (22km) in 2010. Robin is daarnaast een volwaardig trainer. Zwemtrainer A en trainer niveau 3 van de KNZB staan op zijn CV. Daarnaast heeft hij meerdere jaren actief training gegeven bij Swimstars. Naast het verzorgen van de training voor de Ironmanagers Nederland geeft hij ook training bij de VOZN regiotraining, waar de Brabantse selectie zwemmers verschijnen.

Remy den Boer

In het verleden Nederlands kampioen geweest in het open water zwemmen bij de junioren (3.000m). Op 15 jarige leeftijd werd hij geselecteerd bij het voormalige triatlon team ‘ProTriatlon’ onder leiding van Eric van der Linden. Kort hierna heeft hij gedurende een jaar deel uitgemaakt van de nationale jeugdselectie. Vanaf eind 2017 verzorgt Remy de zwemtrainingen op zaterdagmorgen. Nadat hij in medio 2018 zijn master diploma Industrial Engineering and Management heeft afgerond, verzorgt hij ook de zwemtraining op maandagavond.

René Donkers

René behoort tot de oudste trainers van IM en heeft zo ongeveer 45 jaar les/training gegeven binnen een zwemvereniging. In deze jaren ook de meeste coaches van de Iron managers begeleid, getraind en gecoached. Een goede uitvoering van de techniek is belangrijk. Met enthousiasme werkt René hieraan, ondanks dat het soms doorzettingsvermogen vereist om de sporters hiervan steeds opnieuw te overtuigen. Het kost immers vaak extra inspanningen, waar op langere termijn pas het voordeel wordt ervaren als het betere tijden oplevert. Daarnaast werkt René graag aan de conditie en uithoudingsvermogen . Tijdens de trainingen voelt dat nogal eens intensief aan. Toch zal de zwemmer vaak met een glimlach terug kijken naar de training en trots zijn dat ze weer een stapje verder zijn gekomen.
Voor René is het trainingsprincipe simpel: Als je iedere training een kleine beetje vooruit gaat blijf je met plezier zwemmen en kun je met een glimlach je doelstellingen bereiken. De zwemmer moet het natuurlijk allemaal zelf doen en René wil je graag in de trainingen hierbij helpen.